Na Schengenfest prihajajo HIM!

Posted: 14/07/2014 by ninakorosec1 in KULT-muska
Oznake: , ,

Letošnji Schengenfest (31. julij – 3. avgust 2014, Vinica v Beli krajini), oklican tudi za najbolj sexi festival v Sloveniji, k nam prinaša tudi finski goth metal rock band H.I.M.! Skupina bo v Sloveniji nastopila 3. avgusta 2014 v Vinici.

Če slučajno ne veš, kdo so HIM...

HIM (okrajšava za His Infernal Majesty) je svetovno znana finska glasbena skupina, ki čisto na svoj način povezuje metal in rock elemente; sami svojo glasbo največkrat predstavljajo preprosto kot Love MetalNajbolj prepoznaven član skupine je slaven in zanimiv (lahko ga označimo kar s simpatičen) vokalist Ville Valo, ki je skupino skupaj s kitaristom Mikkom ˝Linde˝ Lindströmom in basistom Mikkom ˝Mige˝ Paananenom ustanovil leta 1991. V trenutni postavi HIM sta trenutno poleg treh ustanoviteljev še klaviaturist Janne ˝Emerson Burton˝ Puurtinen, ter bobnar Mika Karppinen.

Frontman je pet let po ustanovitvi skupine, na svoj dvajseti rojstni dan, kreiral zaščitni znak HIM – heartagram; mešanico med pentagramom, ki simbolizira metal glasbo in srcem, ki simbolizira ljubezen. Heartagram je torej simbol za Love Metal in ponazarja nekakšno ˝iskanje vzporednic med svetlim in temnim, med dobrim in zlim, med ljubeznijo in smrtjo˝.

Njihov prvi album Greatest Love Songs Vol. 666 iz leta 1997 vključuje cover nežne pesmi Chrisa Isaaca Wicked Game, s katerim so postali svetovno znani. K prepoznavnosti in uveljavitvi v svetu je še bolj pripomogel naslednji izdan album Razorblade Romance, izdan ob koncu leta 1999 (na tem albumu se nahaja pesem Join Me in Death, ki jo še danes vrtijo najbolj poslušane radijske postaje na svetu; tudi v Sloveniji; prav tako uspešnica Gone With the Sin). Nadalje so izdali še šest glasbenih albumov, najnovejši je lanski Tears on Tape, poimenovan po istoimenskem singlu z albuma – Tears on Tape; s tega albuma moram izpostaviti še pesmi All Lips Go Blue, Love Without Tears, Into the Night in tako dalje in tako naprej.

In če te sedaj podrobneje zanima festival…

Torej, HIM prihajajo na Schengenfest na zadnji večer festivala, poleg njih bodo na ta datum nastopili še Morcheeba, Muff, Zebra Dots, Top Stripper in drugi; preostale dneve (oz. bolje rečeno večere) festivala pa so napovedani še Die Antwoord, Laibach, 2Cellos, Bajaga & Instruktori, Zmelkoow in seveda številni drugi izvajalci. Kopanja v obmejni reki Kolpi in sončenja ob njej verjetno ni treba posebej omenjati.

Letos so na voljo enodnevne, dvodnevne in tridnevne (ki so v bistvu štiridnevne) vstopnice za festival, dobiš jih lahko na vseh prodajnih mestih Eventim. Cene sicer niso najbolj prijazne študentskemu žepu; najcenejša- enodnevna vstopnica stane 30€, tridnevna pa 69€, a cena je dandanes že eden izmed skoraj nujnih minusov večine poletnih festivalov in koncertov.

Še za konec…

Če si oboževalec oz. oboževalka HIM, na festivalu verjetno ne boš manjkal/a; če sem te vsaj malo navdušila zanje, premisli o udeležbi; če HIM nate še zmeraj niso pustili pravega vtisa, se med obilo glasbenih izvajalcev in aktivnosti na festivalu zagotovo naje kaj zate. Če tudi to ne, pa drugič, na kakšnem drugem kraju, ob kakšnem drugem času, na kakšnem drugem poletnem festivalu. 🙂

Advertisements

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

w

Connecting to %s