Sajeta

Posted: 28/07/2014 by saooq in KULT-art
Oznake: , , , , ,

sajetaKreativni tabor Sajeta je festival, ki se bo že petnajstič odvijal v idilični okolici Tolmina vse od 30. julija do 3. avgusta 2014. Sajeta predstavlja alternativo velikim odmevnim festivalom. Ni tako »sexy« kot neki drugi festival, ki bo skoraj istočasno odprl svoja vrata, je pa najbolj »artish«. Poudarek je namreč na kreiranju, ustvarjanju, v ta namen lahko obiskovalec izbira med vrsto umetniških delavnic, kot so glasbena, kiparska, filmska, risalna… Prizorišče festivala bodo obiskovalci lahko popestrili v delavnicah ponovne uporabe odpadnih materialov in delavnici izdelovanja svetlobnih inštalacij. Ne bo manjkala niti delavnica izdelovanja naravnih deodorantov, zeliščnih olj in mazil! Tudi za najmlajše bo poskrbljeno, saj bodo otroci lahko uživali v KIDS-PATCH delavnici: »Inovativen laboratorij, ustvarjalna vzgoja otrok v okviru umetnosti in kulture, mini potujoči festival, ki ga sestavlja niz dogodkov za otroke s področja glasbe, grafične umetnosti, performansov in novih medijev. Zabava, čečkanje, risanje in ustvarjanje-raziskovanje elektronske glasbe.«

sajeta1Festival bo seveda gostil tudi množico raznovrstnih, žanrsko neopredeljivih glasbenih atrakcij, ki bodo razveseljevali predvsem tiste, ki v glasbi iščejo experiment in drugačnost, ki sega preko omejitev mainstream glasbe. Najbolj opazna bo vrnitev slovenske kultne electro-rock zasedbe Borghesia, poleg legendarnih Laibach, eno najpomebnejših alternativnih zasedb 80ih let. Prav letos so se kot fenix dvignili iz pepela, po skoraj 20 letih so izdali novo ploščo In človek je ustvaril boga. Sajeto bo obiskal tudi bosanski enojec s kitarskim krmilom – Damir Avdič, ki bo v poslušalstvo zarezal s svojimi pronicljivimi družbeno kritičnimi verzi. Od »večjih« imen se bo predstavil tudi Damo Suzuki, bolj znan kot bivši član nemške krautrock skupine Can. Psihadelična muzika ki jo izvablja, dopolni glasovno z improviziranjem v izmišljenih jezikih.

Tolmin je sicer nekoliko presenetljivo postal prava festivalska dolina, saj kljub svoji majhnosti gosti množico priljubljenih mednarodnih festivalov; Punk rock holiday, Metaldays, Overjam international reggae festival in Sajeta ponujajo široko paleto glasbe, kjer se za vsakega nekaj najde! Več informacij o kulturnih in športnih prireditvah, ter o tem kakšne priložnosti imate za aktivnosti v naravi na Tolminskem, dobiš tukaj.

Za celotni festival boš v preprodaji odštel 50 evrov, če se odločiš priti za samo en dan pa je cena 18 evrov (razen sobote 21 evrov). Udeležba čez vikend znaša 35 evrov.

Za več informacij pa obišči uradno spletno stran: www.sajeta.org.

Advertisements

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

w

Connecting to %s