Koprska Rumena noč se vrača

Posted: 31/07/2014 by MatejaS in KULT-art
Oznake: , , ,
Vrnitev največje tradicionalne prireditve v centru Primorske

Zaradi slabih vremenskih razmer, med vikendom od 25. julija do 27. julija, ki je napovedoval reunion ene največjih in množičnih prireditev v Kopru – Koprske Rumene noči, so organizatorji dogodek prestavili še na ta konec tedna v soboto 2. avgusta in nedeljo 3. avgusta.

Vojko Rotar1

FOTO: Vojko Rotar (vir)

Ponovni vzpon ene izmed največjih tradicionalnih prireditev v centru Primorske, Rumene noči, za katero so mislili, da jo je vzel zob časa, je letos presenetila z vrnitvijo nazaj in traja kar dva vikenda. Noč vseh primorskih noči, kot ji radi rečejo in ki je nazadnje potekala v letu 2007 bo ponudila pester program, ki bo ponovno obudil Koprske ulice in trge s številnimi glasbenimi in kulturnimi prireditvami na kar petih različnih prizoriščih. Poleg bogatega glasbenega programa, ki ga pripravljajo vzdolž koprske promenade, organizatorji obljubljajo tudi bogato kulinarično ponudbo, prireditev pa bo v noči na nedeljo popestril tudi veličastni ognjemet.

Glasbeni program na petih prizoriščih
Vojko Rotar_rumena noč

FOTO: Vojko Rotar (vir)

Čeprav je bil del zasnovanega programa množične prireditve izveden že minuli petek, so organizatorji sobotni in nedeljski program prestavili na zdajšnji vikend, ki prihaja. Koprska Rumena noč, se bo v soboto in nedeljo odvijala na kar petih različnih prizoriščih: Ukmarjevem trgu, na ploščadi pri Upravi za pomorstvo, na trgu pri Oro Caffe-ju na Pristaniški ulici, v Koprski Taverni ter v baru Circolo.

Sobotna noč bo v znamenju najbolj odmevnih dogodkov, saj bodo na Ukmarjevem trgu nastopili Tinkara Kovač & band, Platana in Marineros. Pri Oro Caffeju na Pristaniški ulici bodo za vse rockerske okuse poskrbeli Sixtynine, SemiPro band in Nirvana Tribute, v Koprski Taverni pa Young vibes in Pena Party & Trubači. Na Ploščadi pri Pomorski policiji bodo za glasbene okuse skrbeli Roxie band in Robert Vatovec Big Band, v Baru Circolo pa bodo za popestritev poskrbeli Rudi Bučar & Istrabend. Kar bo vrnitvi Rumene noči in tudi najbolj odmevne noči Primorske dodalo svoj namen ohranjanja tradicionalnosti in nadaljevanja vnaprej, pa bo zagotovo veličastni ognjemet, ki se bo nad Koprskim nebom in morjem zgodil med 23.00 in 24.00 uro.

Naslednji dan, v nedeljo, bodo na Ukmarjevem trgu nastopili Werner, Orange Juice z gostom Tomažem Klepačem, na Ploščadi pri pomorski policiji pa Trio Teci Teci. Organizatorji pa ne ponujajo le pestrega glasbenega programa, saj bo vzdolž Koprskih ulic in trgov med obema dnevoma moč okusiti tudi odlično kulinariko in gastronomsko ponudbo za vse okuse.

Pridih naše obale, vonj slanega morja in glasba, ki bo napolnila julijski poletni noči, bosta ta vikend na valovih tradicije Rumene noči ponovno množično oživeli. Ne zamudi poletnih ritmov, druženja ob Koprski obali in za prvi vikend v avgustu obišči tradicionalno Rumeno noč, ki v poletju skriva svojo moč!

Več o programu in Rumeni noči pa najdeš na: www.ekoper.si

Advertisements

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

w

Connecting to %s