Graeme Simison: Projekt Rosie

Posted: 06/08/2014 by MissSunshine in KULT-knjige
Oznake: , ,

Devetintridesetletni profesor Don je samski, inteligenten in v formi. Po logiki bi moral privlačiti najrazličnejše skupine žensk, vendar ni tako. Ima aspergerjev sindrom, blažjo obliko avtizma, vendar se tega ne zaveda. Ko se odloči, da je čas za poroko, k temu projektu pristopi znanstveno, kot k vsemu ostalemu v življenju.

projekt_rosie1Vprašalnik

Da bi lažje našel pravo partnerko, sestavi večstranski vprašalnik (35. vprašanje: Ali jeste ledvičke? Pravilen odgovor je c) občasno.), s pomočjo katerega lahko večino žensk izloči v manj kakor štiridesetih sekundah. Potem pa se pojavi Rosie, ki bi pogrnila že pri prvem vprašanju. Vendar mu pridejo na misel trije razlogi, zaradi katerih bi se moral z njo znova dobiti. Bralec sede na vrtiljak zabavnih zapletov in tuhta, ali bo temu nenavadnemu junaku, ki nakupuje, se prehranjuje in druži v skladu s strogim urnikom, uspelo omrežiti čustveno, vihravo in povsem neavtistično Rosie.

Pravila ljubezni

Dejstvo je, da je Don Tillman neroden, neposreden in popolnoma brez filtra, vendar hkrati tako neizmerno simpatičen, da že na prvi strani začneš navijati zanj. Četudi svoje življenje upravlja in usmerja po ustaljenih tirnicah in urniku, praktično razdeljenim na sekunde, Rosie, ki bi na testu popolnoma pogrnila (saj je med drugim kadilka, vegetarijanka in stalno zamuja – lastnosti, ki jih Donova bodoča žena nikakor ne more imeti!) v njem nehote vzbudi zanimanje. Pa vendar –  ali je Don v svojem pomanjkanju čustvovanja sposoben čutiti to, kar morda čuti? In kaj to sploh je?

Neizmerno zabavna in čudovita zgodba, ki potrjuje, da v ljubezni ni pravil, ni načrtov in nikakor ni formule.

Advertisements

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

w

Connecting to %s