Let’s swing & rock’n’roll – festival Nostalgija

Posted: 25/08/2014 by sandravrh in KULT-art, KULT-muska
Oznake: , , , , , , ,

NOSTALGIJA festival Press Flye-LjubljanaGR4-6.September2014 p1V začetku septembra bomo že osmič zapored nostalgični. Na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani bo potekala edinstvena prireditev za vse vintage, retro, heritage, swing & rock’n’roll navdušence – festival Nostalgija.

Od četrtka, 4. septembra pa do sobote, 6. septembra si bomo lahko ogledali originalno starinsko trgovino z mešanim blagom, ki je bila v uporabi od konca 19. stoletja do leta 1948. V njej se bomo spominjali ali občudovali embalaže izdelkov, kot so bonboni, piškoti, marmelada, kava, kozmetika, na ogled bodo postavili tudi starinsko blagajno, tehtnico, televizorje, radijske aparate in reklamne plakate.

Razstavljena bo sejna družabna soba in kavarna iz takratnega obdobja ter marketinški muzej z zbirko blagovnih znamk iz slovenskega in bivšega jugoslovanskega tržišča. Večino izmed njih še vedno radi uporabljamo, to so Cockta, Šumi, Kraš, Union, Zlatorog, Nivea, Solea in druge. Posebna zanimivost bo tudi starinska Petrolova bencinska črpalka, opremljena z izdelki, ki so jih takrat prodajali.

Na svoj račun bodo prišli ljubitelji starodobnih avtomobilov, saj so organizatorji poskrbeli, da bomo videli nekatere predvojne modele in ameriške avtomobile iz zlatih 50ih in 60ih let. Razstavljena bodo tudi stara kolesa, vespe in skuterji. Odvijal se bo tudi bolšji sejem s starinami in retro predmeti ter prodajna razstava fotografa Boštjana TacolaPin up fotografija.

Na sobotni večerni del festivala pa se bomo v marmorni dvorani Gospodarskega razstavišča zavrteli ob dobri glasbi. Nastopili bodo pionirji slovenskega surf rocka, Bitch Boys; Lucky Cupids, ki letos praznujejo že 20 let delovanja; in rockabillyji EightBomb.

Razstavišče bo torej obarvano nostalgično, zato je zaželjeno, da tudi ti prideš »kot se šika«. Odeni se v nostalgična oblačila, pripelji se s starodobnim avtomobilom, motorjem, kolesom ali skirojem (parkiranje je brezplačno 🙂 ) in uživaj na prireditvi, ki te bo popeljala v takratne čase.

Vstopnico za koncertno-plesni dogodek lahko po predprodajni ceni kupiš tukaj.

Advertisements

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

w

Connecting to %s