Tvoja prva zaposlitev EURES

Posted: 15/09/2014 by Ej!KArtica in EU zate, Jaz podjetnik
Oznake: ,

euresZavod RS za zaposlovanje je začel z izvajanjem programa Tvoja prva zaposlitev EURES. Namen programa je nuditi finančno podporo mladim, ki se zaposlijo v drugi državi članici EU ter delodajalcem za program vključevanja mladega zaposlenega delavca v novo delovno okolje.

Ciljni skupini sta mladi od 18 do 30 let, ki se zaposlijo v drugi državi članici za vsaj 6 mesecev in delodajalci (do 250 zaposlenih), ki zaposlijo mladega mobilnega kandidata (18-30 let) za vsaj 6 mesecev.


eures3Cilj pobude Tvoja prva zaposlitev EURES /Your first EURES job je finančno in tudi drugače pomagati mladim pri iskanju zaposlitve v drugi državi članici Evropske unije. Namenjena je tako iskalcem zaposlitve kot delodajalcem.

 
Zavod RS za zaposlovanje – EURES je bil preko Evropske komisije izbran za izvajanje programa Tvoja prva zaposlitev EURES /Your first EURES job. Mladim iskalcem zaposlitve in delodajalcem, ki jih zanima zaposlitev delavcev iz EU, nudijo informacije, pomoč pri iskanju dela in zaposlovanju ter finančno podporo. Mladi iskalci zaposlitve lahko vložite vlogo zafinančno podporo za zaposlitveni razgovor, preselitev v tujino, udeležbo na jezikovnem tečaju, priznavanje izobrazbe in poklicnih kvalifikacij in dodatno nadomestilo za selitev za mlade s posebnimi potrebami. Delodajalci pa lahko vložijo vlogo za program vključevanja mladega zaposlenega delavca v delovno okolje.

Prosta delovna mesta EURES najdeš tukaj. Pri prijavi si lahko pomagaš s pripravo mednarodnega življenjepisa Europass in sicer tukaj. Za več informacij pa obišči uradno spletno stran!

Finančno podporo je mogoče vlagati le za zaposlitev, ne za pripravništvo ali vajeništvo.

Vir: ZRSZ Tvoja prva zaposlitev EURES/Your first EURES job

Advertisements

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

w

Connecting to %s