After taxi – vsak vikend varno z zabave v Ljubljani

Posted: 06/10/2014 by Ej!KArtica in GRAVItacija
Oznake: , ,

Tudi letos, že peto leto zapored, v Združenju DrogArt skrbijo za varen prevoz mladih z zabave domov. Tokrat malo drugače.

aftertaxiVožnja pod vplivom alkohola in drog je še vedno eden izmed najpogostejših razlogov prometnih nesreč med mladimi. Zato je glavni cilj projekta After taxi zmanjšati število prometnih nesreč zaradi vožnje pod vplivom alkohola in tako zavarovati vse udeležence v cestnem prometu. Mladi med 16. in 30. letom, ki odhajajo na večerne zabave in nimajo zagotovljenega varnega prevoza z zabave domov, lahko prejmejo kupon After taxi za brezplačno in varno vožnjo s taksijem. Projekt After taxi poleg zagotavljanja varnega povratka domov mlade informira o manj tvegani zabavi ter spodbuja njihove bolj odgovorne odločitve.

Letos so se na DrogArtu z izvedbo projekta še nekoliko bolj približali jedru nastanka problema, saj bodo kupone med vikendom, ko so odprti vsi lokali in diskoteke, delili kar tam, kjer se mladi zabavajo (na prostem, v klubih, na prireditvah,…). DrogArt informatorji so posebej usposobljeni, da mladim nudijo informacije, kako zmanjšati tveganja povezana z uporabo alkohola in drugih drog, ter kako poskrbeti za varen prevoz. Informiranje poteka vsak vikend na vsaj eni izmed lokacij v Ljubljani.

Tisti, ki DrogArt informatorjev na terenu ne bodo ujeli, pa imajo vsak petek možnost osebnega prevzema kuponov v DrogArt info točki brez predhodne registracije. Tako je možnost vnaprejšnjega načrtovanja zabave še večja.

Vse ostale informacije so na voljo tudi na spletni strani www.aftertaxi.si.

Anja Mihevc, Združenje DrogArt

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava / Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava / Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava / Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Odjava / Spremeni )

Connecting to %s