Geocaching – lov za zakladom

Posted: 23/10/2014 by vesnagorenc in EKO-trip
Oznake:

geacachingAli si si tudi ti vedno želel iti na lov na zaklad, pa si mislil, da to obstaja le v filmih in zgodbah? Potem moraš izvedeti za Geocaching, pravo in realno igro lova za zakladom, ki jo lahko igraš v Sloveniji in po vsem svetu.

Geocaching je igra iskanja zakladov, ki so skriti na različnih lokacijah po svetu. Zemljevid zakladov v Sloveniji in drugod po svetu lahko raziščeš tukaj. Mogoče se kakšen skriva ravno v tvoji okolici. Igro pa enostavno igraš tako, da se podaš v avanturo iskanja zaklada.

Za igranje pa potrebuješ en pripomoček. To je GPS naprava ali telefon, na katerega lahko naložiš aplikacijo za sledenje z GPS navigacijo. Potrebna pa je tudi registracija za igro na spletni strani, saj tam dobiš veliko podatkov, koordinate zaklada, prav tako tam tudi deliš svoje izkušnje.

Buckden 4Zakladi (uporabljen izraz v angleščini je geocache) so lahko najrazličnejši vsakdanji predmeti. Običajno so ti spravljeni v različnih škatlah ali zabojih in lahko so zelo različne velikosti. Ko najdeš zaklad, ga odpreš, se podpišeš v beležko, pregledaš predmete, škatlo zapreš in jo vrneš na točno tisto mesto, kjer si jo dobil. Osnovno pravilo je, da iz škatle ne vzameš nič, če pa že, potem vanjo vrneš nekaj iste ali večje vrednosti. Ko si uspešno našel zaklad, pa to novico objaviš tudi na spletni strani.

Igra Geocaching ima različne variante in različice. Razlikuje pa se tudi po težavnosti. Zaradi lokacije ali pa same velikosti zaklada nekatere najdeš lažje, druge pa težje.

Preden začneš igrati, pa si le preberi še nekaj napotkov in pravil na spletni strani Geocaching. Včlaniš se lahko tudi v Slovenski Geocaching klub. Ko pa pa boš pripravljen za igro, ti želim veliko navdušenja in dogodivščin!

Advertisements

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

w

Connecting to %s