Pinterest, dom številnih idej

Posted: 27/10/2014 by matejapa in GRAVItacija
Oznake: ,

pinterest,pngPinetrest je družbeno omrežje, ki deluje kot virualna oglasna tabla, kamor uporabniki pripenjajo kreativne, navdihujoče in zanimive slike, ki so njihova last ali pa so jih našli na spletu ter jih želijo deliti z drugimi.

 14 minut na dan

Pinterest izhaja iz ZDA, ustanovljen je bill leta 2010. Craig Smith na spletu predstavlja več kot 140 zanimivih statističnih podatkov, ki se nanašajo na Pinterest. Trenutno naj bi Pinterest imel več kot 70 milijonov uporabnikov, od tega je 80 odstotkov žensk. Povprečni uporabnik naj bi dnevno na Pinterestu preživel 14 minut. Najbolj popularen je še vedno v ZDA, saj dobra polovica uporabnikov prihaja ravno od tam.

Ina Ülen Pinterest uporablja že dve leti. Približala ji ga je sestra, “ki je zatrjevala, da je psihološko ugodno svoje plane sistematično shranjevati in jih imeti na dosegu roke,” pojasnuje. Najpogosteje spremlja “tisočere načine kombiniranja oblačil, išče ideje za dekoriranje študentske sobice in shranjuje vegetarijanske recepte.”

Kako deluje?

Na Pinterestu lahko uporabniki ustvarijo več manjših oglasnih desk, te lahko poljubno razdelijo po kategorijah, z namenom lažjega organiziranja objav. Prav tako lahko sledijo ostalim uporabnikom oziroma njihovim novim objavam. Slike so pogosto povezave na zunanje spletne strani. Pinterest ponuja možnost, da uporabniki sledijo samo določenim oglasnim deskam. Možno je tudi komentiranje objav. Možna je le objava slik z virom oziroma povezavo do orginalne spletne strani.

Pinterestov besednjak

Tako kot druga družbena omrežja, ima tudi Pinterest svoj besednjak.

Board – spletna oglasna deska

Pin it– pripeti

Repin it – ponovno pripeti

Pin – digitalna bucika (kot jo poimenuje Matej Špehar)

pinterest_.EjKAKULT

Ko potrebuješ nove ideje, iščeš navdih, motivacijo, recepte ali navodila kako kaj izdelati, je Pinterest pravi naslov!

Advertisements

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s