Bodi korak pred čredo

Posted: 29/10/2014 by matejapa in Jaz podjetnik
Oznake: , ,

To je slogan projeka noVEMber, ki bo, kot lahko razbereš iz imena, potekal novembra v Ljubljani. Projekt, ki ga organizira Zveza KOMISP, obsega 24 brezplačnih treningov mehkih veščin in je namenjen študentom oziroma vsem mladim, ki so željni novih znanj in izkušenj.

november
In kaj so mehke veščine?

Medtem ko so trde veščine tiste, ki se jih ponavadi naučimo v šoli (kot je denimo znanje računanja), so mehke tiste, ki so uporabne tako na karierni poti kot tudi v vsakdanjem življenju. “So orodja za bolj učinkovito komuniciranje, reševanje konfliktov, javno nastopanje, delo v ekipi, kreativno razmišljanje, prepričevanje, vodenje, izvedbo projektov,” je zapisano na uradni spletni strani projekta.

 18 tem, 24 treningov

Letos bo tako na voljo 18 različnih tem na 24 treningih. Tako boste lahko trenirali in pridobivali veščine iz naslednjih področij: tehnike odločanja, upravljanje s stresom, neverbalna komunikacija, upravljanje s konflikti in skupinska dinamika. Programska ekipa projekta je teme določila s pomočjo trenerjev, saj “imajo ti najboljši pregled nad potrebami mladih na področju mehkih veščin. Opirali smo se tudi na predloge, ki so jih podali udeleženci lanskega projekta in tudi raziskave o željah delodajalcev na področju razvitosti mehkih veščin pri mladih kadrih,” pojasnjuje vodja projekta Katarina Kocbek.

bodi korak pred čredoSlogan projekta noVEMber je Bodi korak pred čredo. Kocbekova o izbiri slogana pove: “Če smo lani pod nekoliko provokativnim sloganom ‘Naj te čreda ne ujame!’ bežali pred čredo, v katero lahko hitro zapademo, če smo preveč pasivni, letos pod sloganom ‘Bodi korak pred čredo!’ ohranjamo našo prednost pred njo”.

Z mehkimi veščinami nad pasivnost

Ideja o projektu, ki je prvič zaživel lani, se je rodila iz želje po širjenju prepoznavnosti mehkih veščin med študenti. Prav tako so želeli aktivirati študente predvsem na “področju osebnega razvoja in pridobivanja kompetenc, ki jih mladi potrebujemo za uspešen nastop na trgu dela pa tudi v vsakdanjem življenju,” razlaga K. Kocbek. V projektni ekipi sodeluje okrog 20 prostovoljcev, aktivnih študentov in mladih diplomantov različnih strok. Nepogrešljiv del projekta pa je tudi ekipa 26-ih trenerjev mehkih veščin.

Vsi treningi trajajo 3 ure (med 17. in 20. uro) in se izvajajo na treh lokacijah v Ljubljani: Fakulteta za družbene vede, Biotehniška fakulteta in Rampa Laboratorij na Kersnikovi 4. Prijaviš pa se lahko tako, da na spletni strani klikneš na trening, ki te zanima in nato na ikono prijavi se. Če želiš, da te obvestijo, ko bodo prijave odprte, klikni tukaj in tako ohrani svojo prednost pred čredo!

Advertisements

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

w

Connecting to %s