Izziv je poskusiti nekaj izven svojih okvirjev!

Posted: 03/11/2014 by mancazobavnik in KULT-muska
Oznake: , , ,

Klepet s Korijem. Morda se ga spomniš iz talent showa. A to ni tema pogovora… ker se bo le ta predvsem vrtel okrog metala. Beri z odprtimi očmi in s svojo glavo!

Kori, živjo! Spoznajmo te kot metalca. Kaj so zate dobre stvari tovrstne glasbe?

Ena boljših prednosti je ta, da če ustvarjaš metal glasbo, lahko ustvarjaš katerokoli glasbeno zvrst, če te seveda to veseli. Ko enkrat razumeš metal glasbo, njeno sestavo in kompleksnost, je vse drugo šala mala. Predvsem pa izražanje agresije, nezadovoljstva, kritike skozi glasbo. Raje kot da se drogiram, pretepam ali kradem… divjam po odrih 🙂

Še vedno se metalcev kdo ustraši na cesti. Mislijo, da so robustni, nečisti z dolgimi lasmi… mogoče kakšen nasvet kako se boriti proti takšnim stereotipom?

Zelo težko, saj veljamo za precej stereotipno družbo. Velikokrat se zgodi, da se za ekstremnim videzom skriva ekstremno dober človek, kar ljudje po svojih izkušnjah velikokrat spregledajo prepozno ali prepočasi. Borimo se zmeraj, ampak samo skozi glasbo, to je eden izmed najbolj finih načinov nekomu odpreti oči. S stereotipom videza se ne ukvarjam, ko me ljudje sprašujejo: ”Kori, kaj si ti? Metalec? Roker?” Jaz pač samo sem.

Si stalni član 2 bendov. In & Out in I vs. I. 2 čisto različni zvrsti. Je to za muzikanta prednost ali slabo? Kako preklapljaš med stili?

Že od nekdaj sem se trudil biti zelo neopredeljen kar se tiče glasbe, preprosto sem sledil ušesom in ne temu, kar je prav ali narobe. Zame je prav, zato mi je v izziv, da sem poskusil nekaj izven svojih okvirjev. Po domače? Bilo mi je škoda vseh napisanih pesmi, na katerih se je nabiral prah po računalniških mapah, ki nimajo veze z metalom. Tako sem želel izpostavit drugo plat, manj agresivno stran, sej nisem vsak dan jezen na cel svet, ampak malo manj :).

Fokusirava se le na  I vs. I. Je zaradi specifike glasbe težko dobiti gige ( nastope ) ali niti ne? Ocenjuješ, da je slovenski metal trg dovolj razvit ali je še treba delati na njem?

Pravzaprav je precej odvisno od sebe, če si vztrajen, dobiš ”gig”, če sediš doma in igraš ”Call of Duty”, potem nekoliko težje :). Je pa ”underground” scena pri nas še precej neraziskana, česar je izjemno škoda, saj smo Slovenci izjemno dobri glasbeniki. Koliko poznam medijsko neprepoznavnih fantastičnih glasbenikov, ki preprosto ne pridejo zraven… oz. ljudje dandanes poslušajo glasbo z očmi ali po liniji najmanjšega odpora. Slovenski metal trg ima velik potencial – v ljudeh!

Pri snemanju plate ste sodelovali z nemškim producentom. V čem je tujina še vedno boljša? Kaj bi se morali naučiti od nje?

Tujina deluje popolnoma drugače kot pri nas. Že način komunikacije, dela in samega odnosa je prava meka, nasproti situaciji doma. Tam je glasba odprta, se podpira, medtem ko pri nas velikokrat sami sebi pljuvamo v skledo, s tem ko ne podpiramo sosednje skupine, ker je ”boljša”… Tujina je svet priložnosti, zato se vsi trudimo pridobiti izkušnje. Žalostno, da s tako glasbo moreš najprej uspeti v tujini, da te sprejmejo doma.

Se boste še kdaj priklopili na 220 voltov oz. kaj od vas lahko pričakujemo v prihodnosti?

Sej se nismo nikoli izklopili :). Le elektrike nismo plačali en mesec :). Definitivno smo ”električni” band. Ravno smo posneli novi single z naslovom ”Become Alive” za katerega smo sredi snemanja zelo zanimivega videospota kakršnega še ni bilo :). Vseboval bo močno sporočilo! Vsi kot mali otroci komaj čakamo, da vam ga lahko kočno predstavimo…

Advertisements

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

w

Connecting to %s