Marsikateri trend je že nastal pod taktirko mladine!

Posted: 14/11/2014 by mancazobavnik in KULT-art
Oznake: , ,

Klepet z žensko, ki spretno združuje svoje znanje in izkušnje ter tako pomaga osebam doseči njihove cilje, zagotavlja brezhiben prvi vtis in iz osebe zvabi tisto najboljše. Izobražena modna svetovalka in stilistka. Z veliko znanja in vedno postreže s kakšnim koristnim nasvetom, da lahko izgledate fantastično in samozavestno vsak dan! Z nami je…Nina Vidmar.

Nina_Vidmar1

Nina, zdravo! Kot stilska svetovalka – tvoja opažanja glede slovenske študentarije?

Ni slabo! Velikokrat precej bolje kot pri starejši populaciji. Za dober stil ni pomemben samo denar, temveč občutek za lepoto, proporce in estetiko.

Ve se, da mladi niso ravno populacija, ki bi posegala po dragih kreatorjih. Je možno biti v stilu in ne ravno zapravljati vsega premoženja? Kombinirati med oblačili ali kako drugače…

Seveda je možno in tudi zelo dobro jim uspeva. Morda ravno zato, ker imajo manj sredstev na voljo za oblačila, kot drugi in takrat se vklopi njihova kreativnost. Si izmenjujejo oblačila med seboj, niso tako posesivni kot postanemo kasneje. Prijateljici imata namesto ene garderobe kar naenkrat dve! Super, a ne? Imajo marsikatero prednost, so bolj domiselni, ne jemljejo oblačil tako zelo resno, marsikdaj si jih predelajo ali pa jih celo nosijo na popolnoma drugačen način, kot so sicer mišljene. Marsikateri trend je že nastal pod taktirko mladine!

Dotakniva se mode na splošno… tredi za jesen/zimo 2014: Katere barve stopajo v ospredje? Kateri vzorci prevladujejo? Teksture?

Nina_Vidmar3Letošnjo jesen in zimo narekujejo linije in potiski 60ih kot tudi vpliv moških linij v ženskih oblačilih, močan vpliv imajo tudi potiski moderne umetnosti. Čiste linije oblačil. Teksture tkanin, ki ponazarjajo izgled rešetk, plošč in drugih geometrijskih vzorcev. 3D tkanine in tkanine v katere je ”ujet” zrak. Plastenje oblačil, voluminizirana volna na vsakem koraku najbolje v nevtralnih odtenkih, kosmate kape in krzneni dodatki na plaščih. Modni dodatki, kot je nakit v presežkih pritrjenih direktno na jakne, obleke in puloverje. Športni izgled čevljev s platformo, ravni čevlji brez pet.

Alternativa večno črni barvi prihajajočih sezon sta temno (navy) modra in čista (royal) modra. Torej vsekakor ne morete zgrešiti v modrih odtenkih, živahnih rdečih, zlata je tudi zelo v ospredju, kremna kamelja, nežni pasteli… V ospredje stopajo izjemno žive barve in na drugi strani pastelni, naravni odtenki.

Nakit – dodatek ali nuja? Kako ga nositi…

Nakit je po mojem mnenju absolutna nuja! Nikoli ga ni dovolj. Nekateri imajo raje minimalističen nakit in ne pretiravajo z njim. Spet na drugi strani pa smo ljudje, ki dodamo še kakšen dodaten kos nase. Vse je odvisno od stila in samozavesti. Za umirjene, bolj zadržane osebnosti je vsekakor boljša izbira tudi umirjen, minimalističen nakit. Za ostale, ki pa si upamo dati nase praktično vse, pa niti ni omejitev. Z nakitom je tako kot z oblačili, če nismo prepričani vase in se z njim ne počutimo dobro, potem zagotovo tudi ne izgledamo prav prepričljivo.

Sama ga tudi oblikuješ – kje najdeš navdih? Se prepuščaš inspiraciji ali trendom…

Res je. Pred kratkim sem izdala prvo kolekcijo nakita ”Tie me up!”, ki je v celoti narejena iz različnih vrvi. Nikakor ne sledim trendom. Že sam pogled na nakit pove, da takšnih kosov ni ravno na vsakem vogalu. Navdih dobivam predvsem iz materijala, ki bi ga rada uporabila v nakitu. Tako se najde vse od plezalnih in navtičnih vrvi, bungee elastika, volna, usnje, guma, itd. Vedno znova iščem vzorce in načine prepletanja, ki jih lahko uporabim v izdelavi posebnega ‘statement’ nakita.

Hvala. Srečno na nadaljnji poti.
Advertisements

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava / Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava / Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava / Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Odjava / Spremeni )

Connecting to %s