Mladi, povežimo se!

Posted: 20/11/2014 by andrejamotaln in Jaz podjetnik
Oznake: ,

V dobri družbi, in seveda ob okusni kavici, se je spletlo že ogromno prijateljskih mrež, rešilo veliko problemov in posadila marsikatera dobra ideja ter našla karierna priložnost ali celo – zaposlitev. Nedvomno drži rek Več glav, več ve.

Povezovanje je korak v prihodnost

Nova poznanstva, obnavljanje starih prijateljstev ter socialna mreženja imajo nedvomno dobre in kakovostne rezultate. Z medsebojnim povezovanjem se izmenjajo številne informacije, pridobijo nove izkušnje, omogoča nam posredovanje različnih mnenj in drugačnih pristopov. Temu so namenjena tudi mnoga socialna omrežja, družabni dogodki, konference za mlade, delavnice za brezposelne, izobraževanja, projekti… Ohranjanje in pletenje novih družbenih odnosov ter poznanstev je pomembno, saj nam sleherna oseba lahko ponudi korak naprej v našo želeno prihodnost.

Brez idej – kako naprej?

Vsakdo se v življenju znajde v precepu, ko ne ve, kakšno pot je najbolje ubrati in v katero smer se je smiselno podati. Če ne vemo zagotovo, kje in kako bi z nečim pričeli, je najbolje, da se povežemo z ljudmi, ki so strokovnjaki na danem področju, jih povprašamo za nasvet ali mnenje. Kadar pa iščemo navdih, se le-ta vedno pojavi tako nepričakovano in nenadno, ko počnemo vsakdanje stvari ali srečamo naključne ljudi.

Timsko delo

Mlade, ki imajo skupna zanimanja, interese, vrednote in cilje, povezujejo ključne stične točke. V primeru, da imamo podobne zamisli in iste želje, je več kot idealno, da se medseboj povežemo in pričnemo s skupinskim delom, ki se nato lahko razvije v spodbuden tim. Moč mu daje skupna delovna naloga, skupinska usmeritev, ki zahteva različnost članov za uresničenje ciljev. V timu so pomembni harmonični in zdravi medsebojni odnosi ter komunikacija, ki mora biti spontana in odprta. In vsekakor, spodbudno vzdušje ter vera v nas same in lastne sposobnosti, ki lahko obrodi osupljive rezultate.

Za korak naprej, se povežimo brez mej ;).

 

 

 

Advertisements

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s