Zumbaj tudi ti!

Posted: 13/09/2011 by matejapa in MOVEit
Oznake: , , ,
Zumba Dance Class

Image by Edson Hong via Flickr

Zumba je prav gotovo vadba, ki je v zadnjem času obnorela svet. Sestavljena je iz korakov različnih plesnih zvrsti, kot so salsa, merengue, cumbia, reggaeton, calypso, hip hop in samba. Lahko pa vključuje tudi elemente trebušnega plesa in Bollywoodskih filmov. Podlaga za plesne korake je vroča latino glasba.

Iz improvizacije je nastala zumba

Čeprav je popularnost in večjo prepoznanovnost zumba dosegla v zadnjih letih, začetki vadbe segajo v devetdeseta v Kolumbijo. Alberto Perez, vaditelj aerobike je za vadbo doma pozabil kaseto z glasbo. Pri roki je tako imel samo kasete iz avtomobila, na katerih je bila latino glasba za salso in merengue glasba. Z improviziranjem je tako vodil uro “aerobike” z latino glasbo. Tako je nastala zumba. O popularnosti zumbe v zadnjem času priča tudi podatek Daily Telegrapha, da je bilo leta 2009 v 36 državah več kot 20.000 zumba inštruktorjev.

Zabavno kurjenje kalorij
Andrea Knight, Zumba instructor, leads her class

Image via Wikipedia

Vadba zumbe vključuje glasbo s hitrimi in počasnimi ritmi in je zasnovana tako, da pomaga izgubljati težo, nabirati kondicijo, moč in gibljivost ter povečati tonus mišic. Vendar zaradi vročih ritmov glasbe in energičnih plesnih korakov pozabiš, da zares telovadiš. Pri uri zumbe porabiš povprečno med 500 in 1000 kalorij.

No, pa poizkusimo!

Tudi sama se nisem mogla upreti zumba vročici in sem se na prigovarjaje prijateljice odločila, da z njo obiščem uro zumbe. Bilo je odlično. Nalezljiva energija vaditeljice, vroča latino glasba in plesni koraki. Na začetku sem potrebovala nekaj časa, da sem osvojila korake, ki pa tudi za nekoga brez predznanja niso preveč zahtevni. Po uri zumbe sem bila izmučena in prepotena, vendar sem vadbo zapustila z veliko dobre volje in pozitivne energije.

Pridruži se!

Plesnim ritmom zumbe se nima smisla upirati: pridruži se zabavi tudi ti! Obišči zumbo v Plesnem studiu Azra & Team – prvi obisk je brezplačen! Če pa ti bo všeč, lahko izkoristiš 25% Ej!KArtica popust na vadbeno uro Zumbe.
Osnovna EjKArtica - Evropska mladinska karticaSŽ-Ej!KArtica - Evropska mladinska kartica


Osnovne zumba korake pa se lahko naučiš s pomočjo videa:

Komentiraj